New Green News - update!

New Green News - update!

Gepubliceerd op: 11-05-2018

Goed nieuws! Aanstaand weekend zullen de eerste rondes op de nieuwe greens van de A-serie gegolfd kunnen worden. Na een maand van vele uitdagingen en hard werken zijn de eerste 9 greens afgelopen weken vervangen door nieuw synthetisch (kunststof) green gras met een fringe en zijn nu klaar.

Zoals u misschien al heeft gezien zijn we nu bezig om de greens van de B serie te renoveren. Naast het vervangen van het synthetisch green gras vullen we ook de onderlaag (base) van de greens aan, worden er nieuwe ondulaties aangebracht en de pinposities opnieuw bepaald. 

 

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de reden van een fringe om de nieuwe greens is. Letterlijk vertaald is fringe een rand-omzoming-buitenkant. De fringe op een golfbaan met natuurgras greens is de rand van gras om de green die een aantal millimeter hoger wordt gemaaid dan de green. Door een fringe om de green te maaien is de overgang van green naar fore-green of semi-rough minder groot. Dit zorgt voor een green rand waar vandaan de bal goed bespeelbaar is. 

 

Een uitdaging bij de aanleg en onderhoud van synthetisch green gras is het netjes over laten lopen van de green in de fringe. Natuurgras heeft de eigenschap om elk jaar een beetje hoger te worden terwijl het synthetische gras dat niet doet. Dit zorgt door de tijd heen voor een aanzienlijk hoogte verschil tussen green en fringe. Om ervoor te zorgen dat de overgang van green naar fringe altijd het zelfde blijft hebben we er voor gekozen nu een fringe van synthetisch gras aan te leggen.  

De fringe sluiten we vervolgens weer netjes aan op de natuurgras fore-green. Zo profiteert u altijd van dezelfde aanspeelcondities van de green. Het natuurgras heeft tijd nodig om weer netjes aan te groeien. In deze periode kan het uw spel mogelijk een beetje beïnvloeden. 

Maar wat wordt het prachtig allemaal , we zullen u binnenkort een mooi overzichtje in beeld sturen van het renovatie proces tot nu .

  We willen u overigens ook hartelijk danken voor u enthousiaste reacties tot nu toe en ook voor uw geduld tijdens deze ingrijpende klus. Op naar de volgende 9 nieuwe holes en heel veel spelplezier gewenst op de nieuwe greens van de A-serie!

Met vriendelijke groet, 

Ben Jörgens

Nieuws overzicht