Serie Schinkelshoek

Spelen met de traditionele bal op de serie Schinkelshoek ( A - serie)

Vol trots maakt Golfbaan Schinkelshoek bekend dat de NGF een van onze 9-holes banen als korte baan heeft goedgekeurd. Op een door NGF goedgekeurde baan wordt met de traditionele bal gespeeld en kunnen EGA handicaps worden gelopen en verbeterd.

Golfbaan Schinkelshoek is hiermee uniek in Nederland. Behalve dat er op drie banen van elk 9 holes (Westland, Waterland en Delfland) gespeeld kan worden met de lichte Schinkelshoekbal wordt het op de Westlandbaan voortaan mogelijk om op bepaalde tijden met de traditionele bal te spelen. Wanneer op deze baan met de (oranje) traditionele bal wordt gespeeld wordt deze voortaan serie SCHINKELSHOEK genoemd. 

Het is een prachtige uitdagende 9 Holes baan / PAR 28 baan geworden met een totale lengte van 816 meter. Alle holes zijn PAR 3 behalve Hole 3, deze is PAR 4 gewaardeerd.

Het vaste concept van Schinkelshoek – het spelen met de lichte bal blijft ongewijzigd - maar met de komst van de serie Schinkelshoek is er voor velen een extra uitdaging en golfplezier toegevoegd. Ook spelers die geen lid zijn van Golfbaan Schinkelshoek heten we uiteraard van harte welkom om op onze uitdagende baan te komen spelen.

Vanaf 3 november kunnen starttijden worden geboekt:

Op donderdag en op zaterdag kan vanaf 13:00 uur (in het naseizoen vanaf 12:00 uur) op de serie Schinkelshoek met de (oranje) traditionele bal worden gespeeld. Starttijden kunnen drie dagen van tevoren (telefonisch) worden geboekt bij de receptie.

Wie mogen op de serie Schinkelshoek spelen: Alle spelers zijn welkom die in bezit zijn van een NGF pas met NGF Golfbaanpermissie of een NGF pas met EGA Handicap.

Kan ik een Qualifying kaart spelen: Wilt u uw EGA Handicap verbeteren en een Qualifying kaart lopen? Vraag deze kaart aan de receptie. Na het spelen voert u de kaart in bij uw eigen handicap-autoriteit (vereniging of organisatie waar u uw NGF Handicapregistratie heeft ondergebracht).

Spelers met een NGF EGA Handicap-registratie via Golfbaan Schinkelshoek voeren deze als zogenaamde VREEMDE KAART in via de website.

Beschikt u over een NGF pas via Golfbaan Schinkelshoek, maar heeft u nog geen inloggegevens: vraag deze aan bij de receptie.

EGA Playing Handicap: De NGF heeft voor de serie Schinkelshoek EGA Playing Handicaptabellen vastgesteld. Deze EGA Playing Handicaptabellen zijn terug te vinden op de website, maar zijn ook opgehangen op het mededelingenbord.

Kosten greenfee 9-holes: Leden spelen gratis op de serie Schinkelshoek. Niet-leden betalen € 18.- en krijgen daarvoor ook 3 oranje traditionele ballen bij hun greenfee.

Tenslotte: Het spelen met een oranje bal (verkrijgbaar in onze shop) is verplicht. Om de veiligheid van alle spelers zoveel mogelijk te waarborgen dienen de gedrags- en plaatselijke regels in acht te worden genomen. Indien een speler zich hieraan niet conformeert kunnen door de baanexploitant sancties worden opgelegd.

Resumé: Alle informatie over het spelen van een traditionele bal is terug te vinden op de website en op het mededelingenbord. Op de website en op het mededelingenbord treft u ook een handleiding EGA Playing Handicap aan.