Verbeteringen aan de C-serie

Verbeteringen aan de C-serie

Gepubliceerd op: 31-07-2019

De komende maanden gaan we wat verbeteringen aanbrengen aan de C-serie. Hole C1 en C4 gaan op de schop. En als er nog tijd over is vinden er ook nog wat veranderingen plaats bij A7.

Hole C1:  de doorloop tussen het riet en het bos is altijd slecht. Of te droog of te nat. De slootkant langs het riet is vrij hoog en moeilijk te onderhouden. Om dit te verbeteren willen we de slootkant wat verlagen. De bunker achter de green wordt iets opgeschoven naar rechts richting B9 zodat er meer ruimte gecreëerd wordt naar het bruggetje van C2. Datzelfde gebiedje wordt iets opgehoogd zodat we in de winter droge voeten blijven houden. Is deze hole in onderhoud dan komt er voorlopig een wintergreen.  Een tijdelijk looppad wordt er gecreëerd door het bos naar de afslag van C2.

Hole C4: de bunker tegen de green rechts wordt verplaatst naar middenvoor de green. Het strookje grond tussen  green en bunker is grasloos en de green wordt vervuild door bunkerzand. Door de bunker te verplaatsen wordt er meer ruimte gemaakt tussen bunker en green. De fairway zal iets verder door gaan lopen naar achter. Ook daar zal tijdens de werkzaamheden een wintergreen gemaaid worden.

Hol A7: zoals gezegd, is er tijd over dan is A7 aan de beurt. Ook deze bunker ligt te dicht op de green, zelfde probleem, geen gras tussen green en bunker en vervuilde green van bunkerzand. De bunker gaat met de ronding van de green meelopen maar iets meer er van af en iets meer naar achter.

De greenkeepers gaan hun uiterste best doen om zo weinig mogelijk last te geven aan de spelers en van de spelers wordt begrip gevraagd voor de greenkeepers, die tenslotte voor ons bezig zijn om het spelletje leuk te houden.

De baancommissie

Nieuws overzicht