Oost-Westtoernooi

Dit toernooi werd gehouden op maandag 11 juli. De deelnemers waren leden die ten oosten ( in een rode outfit) en leden die ten westen ( in een groene outfit) van de golfbaan wonen en die met elkaar twee teams vormden. Het toernooi was drie jaar geleden een van de hoogtepunten in de jubileumweek die georganiseerd was vanwege het toen 10-jarig bestaan van de vereniging. Het is ook steeds het enige toernooi dat een bezetting heeft van meer dan 100 deelnemers. Dit keer waren het er 103. Wel jammer dat niet alle deelnemers de kleuren rood of groen droegen. Bij het eerste toernooi was dat wel zo wat toen een bijzonder leuk aanblik gaf op de baan. Maar wie weet is dat volgend jaar wel weer het geval.

De sfeer was in ieder geval heel goed. Marcel Silvius, de voorzitter van de wedstrijdcommissie, droeg voor de zekerheid een groene polo onder zijn rode polo want mocht er in de groep een flight niet compleet zijn, kon hij dat mooi ‘opvullen’. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn want er waren op het laatst (weer) afmeldingen en moest de indeling veranderd worden. Toen bleek weer dat er een deelnemer te veel was. Marcel besloot zijn plekje af te staan en de catering op de baan op zich te nemen. Met heerlijke, door zijn vrouw Ariëtte gebakken Vlaardingse ijzerkoekjes en een Westlands likeurtje werd iedereen vanuit de buggy verwend. Deze heerlijkheden werden gesponsord door het kledingverhuur en organisatiebureau “ In de Verkleedkist” uit Honselersdijk.

Ondanks de straffe en soms onstuimige wind werd er goed geslagen maar af en toe rolden de balletjes door de wind bijna zelf de hole in. Na afloop een grote drukte op het terras met deelnemers die vaak niet uitgepraat raakten over hun mooie slagen die net geen hole in one waren of een paar net niet gelukte mooie puts. Natuurlijk waren er prijzen te vergeven die gesponsord waren door Parfumerie Douglas en bloemenbedrijf Leo Overgaag. Maar welk team kreeg nu het felbegeerde vaantje? Dit keer was team groen, het westen, de winnaar. Er ging een luid gejuich op want drie keer de verliezer? Nee, dat had niet leuk geweest. Maar het is en blijft een spelletje, het is winnen of verliezen maar méédoen, dat is toch het voornaamste?

Het heerlijke zomerweer zorgde er voor dat er veel deelnemers nog een aardig poosje op het terras bleven zitten.

Al met al….. het was een zonnig en zeer geslaagd toernooi!

Voor de foto's van dit toernooi klik hier!