Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Baaninformatie


Golfbaan Schinkelshoek is oorspronkelijk opgezet om er met de lichtere golfbal op te kunnen spelen. Met ingang van juli 2016 kan op vooraf vastgestelde momenten op de A-serie (Westland) met de traditionele bal worden gespeeld. Op de oefenholes, oefenfaciliteiten, putting green en Driving Range mag uitsluitend met de Schinkelshoek golfbal worden gespeeld, tenzij door de baanexploitant anders wordt bepaald. 

Wedstrijdbaan

Golfbaan Schinkelshoek beschikt over een 27-holes baan, bestaande uit drie series van iedere 9 holes; Westland (A-serie), Waterland (B-serie) en Delfland (C-serie). Wanner u speelt met de Schinkelshoek golfbal is iedere serie een PAR-36 en speelt u 18-holes binnen 2,5 uur. op donderdag en zaterdag kan op de serie Schinkelshoek met de traditionele bal gespeeld worden. Het is een prachtige uitdagende 9-holes baan/PAR-28 met een totale lengte van 816 meter. Alle holes zijn PAR 3, behalve hole 4, deze is PAR 4 gewaardeerd. 

NGF korte PAR 3

Op de serie Schinkelshoek (A-serie) kan op donderdag en zaterdag met de traditionele bal worden gespeeld. Het is een prachtige uitdagende 9-holes baan/PAR-28 met een totale lengte van 816 meter. Alle holes zijn PAR 3, behalve hole 4, deze is PAR 4 gewaardeerd.

Vanaf heden kunt is op donderdag en zaterdag vanaf 14.00 uur (in het najaar vanaf 13.00 uur) op deze serie met de oranje traditionele bal worden gespeeld. Leden en aangesloten vrije golfers kunnen drie dagen van tevoren via de website een starttijd boeken. Golfers die geen lid zijn van Golfbaan Schinkelshoek kunnen op vertoon van hun geldige NGF-pas met tenminste NGF-golfbaanpermissie een starttijd bij de receptie boeken. Alle spelers zijn welkom die in bezit zijn van een NGF-pas met NG-golfbaanpermissie of een NGF-pas met EGA-Handicap. Wilt u uw EGA-handicap verbeteren en een Qualifying kaart lopen? Vraag kaart aan de receptie. Na het spelen voert u de kaart in bij uw eigen handicap-autoriteit (vereniging of organisatie waar u uw NGF-Handicapregistratie heeft ondergebracht). Op de pagina NGF van de website vindt u onder invoeren scoren en vreemde kaarten een instructie Ket duidelijke aanwijzingen. Beschikt u over een NGF-pas via Golfbaan Schinkelshoek, maar heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze bij de receptie aan!

De NGF heeft voor de serie Schinkelshoek EGA-Handicaptabellen vastgesteld. Deze EGA-Playing Handicaptabellen zijn terug te vinden op de website, maar zijn ook opgehangen op het mededelingenbord. Leden spelen gratis op deze serie. Niet-leden betalen € 19,50  en krijgen daarvoor ook 3 oranje traditionele ballen. 

Het spelen met een oranje bal (verkrijgbaar in de shop) is verplicht. Om de veiligheid van alle spelers zoveel mogelijk te waarborgen dienen de gedragsregels- en plaatselijke regels in acht te worden genomen, Indien een speler zich hieraan niet conformeert, kunnen door de baanexploitant sancties worden opgelegd. 

Oefenfaciliteiten

Op de gedeeltelijk overdekte Driving Range, Putting Green en zeer grote Chipping area kan de beginnende golfer én de ervaren golfer uitstekend terecht om uw spel te verbeteren! De vernieuwde oefenholes bestaan uit 6 uitdagende par 3 holes. Ook zonder GVB of baanpermissie kunt u gebruik maken van onze Par 3 baan. Uiteraard kunt u bij ons het materiaal huren.


  • Par 3 oefenholes

  • Chipping area

  • Putting green

  • Driving Range

Terug