Baaninformatie

 Golfbaan Schinkelshoek is oorspronkelijk opgezet om er met de lichtere Free Golf bal op te kunnen spelen. Met ingang van juli 2016 kan op vooraf vastgestelde momenten op de A-serie (Westland) met de traditionele bal worden gespeeld. Op de oefenholes, oefenfaciliteiten, putting green en Driving Range mag uitsluitend met de Schinkelshoek golfbal worden gespeeld, tenzij door baanexploitant anders wordt bepaald.

Golfbaan Schinkelshoek heeft gedrags- en plaatselijke regels voor haar baan vastgesteld.  kunt u de beknopte golf- en plaatselijke regels downloaden.

Wedstrijdbanen

Golfbaan Schinkelshoek beschikt over een 27-holes baan, bestaande uit drie series van ieder 9 holes. Westland, Waterland en Delfland. Wanneer u speelt met de Schinkelshoek golfbal, is iedere serie is een par-36 en speelt u 18 holes binnen 2,5 uur. 

Op donderdag en zaterdag kan op de serie Schinkelshoek met de traditionele bal gespeeld worden. Het is een prachtige uitdagende 9 holes baan / PAR 28 met een totale lengte van 816 meter. Alle holes zijn PAR 3 behalve Hole 3, deze is PAR 4 gewaardeerd. 

Oefenholes

Schinkelshoek biedt 6 oefenholes op een par 3 & 4 golfbaan. Het aantrekkelijke aan deze voorziening is dat men na de eerste les van de beginnerscursus hiervan gebruik mag maken om het geleerde in praktijk te brengen. Deze holes worden tevens gebruikt door onze clinic-deelnemers.

Oefenfaciliteiten

Deze bestaan uit een oefenbunker, een Chipping Green en een Pitching Green. De oefenfaciliteiten zijn toegankelijk na de eerste les.

Putting Green

De putting green is evenals alle andere greens op de 27-holesbaan van kunstgras. Speciaal gefabriceerd voor de Free Golf bal en voorzien van een verende onderlaag, om de bal ‘op de green’ te kunnen houden.

Driving Range

De Driving Range heeft een doorsnede van 120 meter met 60 verlichte afslagplaatsen, waarvan 24 overdekt zijn. Diverse doelen op verschillende afstanden zijn vanaf iedere afslagplaats bespeelbaar.