Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
New Green News

New Green News

Gepubliceerd op: 02-04-2018

Het is bijna zo ver! Daarom ontvangt u vanaf heden op regelmatige basis ons nieuws over de nieuwe greens. Zo weet u precies wat er in baan gebeurt!

Waarom vervangen.. 

Meer spelplezier door een verbeterde bite, rolsnelheid en lijnvastheid van de bal. Uw ronde golf nog leuker (en eerlijker) maken. Daar doen we het allemaal voor.

De huidige greens zijn al meer dan acht jaar in gebruik en worden dagelijks intensief bespeeld. Daardoor zijn de speeleigenschappen veranderd. Ondertussen heeft de technologische ontwikkeling van kunstgras flinke vorderingen gemaakt. Dit heeft geleid tot het besluit om de huidige greens te vervangen door een nieuwe generatie kunststofgreens. U verdient het om tijdens elk bezoek aan Golfbaan Schinkelshoek te kunnen genieten van een geweldige ronde golf. 

Hoe gaat dit in zijn werk…

Het huidige kunstgras wordt eerst verwijderd. Daarna wordt de onderlaag aangevuld met nieuwe lava, aangetrild en opnieuw geprofileerd. Dan worden er 3 pinposities bepaald. Op de lavalaag komt een speciale airlastic onderlaag te liggen ter egalisatie, voor een betere afvoer van water en het bevorderen van de bite van de bal. Hierop komt het nieuwe kunstgras ten behoeve van de green te liggen. Daaromheen plaatsen we de nieuwe fringe. Het gras van de green en de fringe worden met elkaar verlijmd. Vervolgens wordt de green in gezand met speciaal rondzand, dit zorgt voor een betere stabiliteit. Naast dat dit de bite verder vergroot, zorgt het ook voor een betere balrol. Als laatste zorgen we voor een mooie overgang tussen de voorgreen en de fringe.

Wat gaat u hier van merken…

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. U kunt gewoon 18 holes blijven spelen tijdens de renovatie. We starten met de A-serie. Beoogd wordt om 3 greens tegelijkertijd te vernieuwen. Om logistieke redenen zullen naar verwachting telkens 9 holes buiten gebruik zijn.

Wanneer gaan we van start… en denken we af te kunnen ronden…

De voorbereidingen starten op 3 april a.s. Dan komen de benodigde materialen binnen. Het totale werk neemt naar verwachting ongeveer 2 maanden in beslag. Uiteraard zijn we hierin wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Een uitloop van het hele project is mogelijk.

MyView Golf, Mike van der Lee en zijn team geassisteerd door het greenkeepersteam van Golfbaan Schinkelshoek gaan hard voor u aan de slag!

Binnenkort meer!

 

Ben Jörgens

Nieuws overzicht