Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwsbrief 26 maart - Update Corona

Gepubliceerd op: 26-03-2020

Beste golfer,

Met het verdrietige bericht van het plotselinge overlijden van onze geliefde voorzitter, leken de coronavirus-gevolgen even ver weg. Echter de corona-perikelen van elke dag dwingen ons steeds de realiteit onder ogen te zien. Met dit bericht willen wij u een update geven van de huidige stand van zaken van onze golfbaan. We zullen dat de komende tijd vaker doen, aan de hand van actuele ontwikkelingen.

Het heeft even geduurd voordat wij de juiste woorden konden vinden om u te informeren. We zijn bezorgd maar ook strijdvaardig. We zullen u steeds oprecht informeren en alles in het werk stellen om zo goed als mogelijk door deze tijd te komen. Alleen samen met u komen we deze onzekere tijd door.

Het is pas 10 dagen geleden dat het Kabinet de voor onze branche verstrekkende maatregelen heeft afgekondigd, met de sluiting van horeca- en sportactiviteiten.

We hadden gemengde gevoelens met betrekking tot de sluiting van de Golfbaan en de oefenholes. Immers juist golfen is een sport waarbij je in de open lucht heerlijk je hoofd leeg kunt maken en je zorgen van alledag even kunt vergeten. De noodzakelijke fysieke afstand tot elkaar is kunnen wij golfers eenvoudig organiseren.

Het Ministerie, het NOC/NSF, de NGF en de NVG, op advies van het RIVM heeft een andere besluit genomen vanzelfsprekend volgen we dit opgelegde besluit op. Met elkaar moeten we er alles aan doen om het levensbedreigende karakter van dit afschuwelijke virus in te dammen. Soms worden beslissingen genomen waar wij misschien een andere keuze hadden gemaakt, maar wij volgen de deskundigen en zijn daarmee solidair met onze branche.

Beslissingen nemen, heeft consequenties, voor ons allemaal. De overheid helpt ons met verschillende noodmaatregelen, maar uiteindelijk zal het coronavirus en de gevolgen daarvan, ons allemaal raken.

Onze branche, een mengeling van sport en horeca, wordt zwaar geraakt door alle coronavirus gerelateerde maatregelen. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze crisis bedrijfsmatig zo goed als mogelijk door te komen, en zullen gebruik maken van alle noodmaatregelen die voor de huidige situatie in het leven geroepen zijn.

Ook voor u als speler zullen we er alles aan doen om zo snel als toegestaan en verstandig is de baan (en horeca) open te stellen. En natuurlijk buigen wij ons over een zo passend mogelijke oplossing voor de tijd dat u niet terecht kunt op onze golfbaan.

Wat betekent de tijdelijke sluiting van golfbaan Schinkelshoek voor ons allemaal?

 

  • De brasserie en de golfbaan zijn gesloten tot minimaal 28 april 2020.
  • Zodra we weer open kunnen zullen we de geboekte lessen in overleg, opnieuw inplannen.
  • Tot zeker 6 april a.s. kunt u niet golfen, terwijl u wel speelrecht/contributie heeft betaald. Wij hopen dat u ons wilt steunen en ons even de tijd gunt om te onderzoeken hoe wij u tegemoet kunnen komen m.b.t. de tijd dat u niet op de golfbaan terecht kon. Wij kunnen nu nog niet overzien, wanneer er daadwerkelijk weer opgestart kan worden. Wij beloven terug te komen op de ontstane situatie.
  • Ondertussen blijven we doen wat we kunnen en moeten doen om de baan, gelet op de omstandigheden, in een zo goed mogelijke conditie te houden. Immers we kunnen de natuur niet ongebreideld haar gang laten gaan. Er wordt gesnoeid, gemaaid, geschilderd en ander onderhoud gepleegd uiteraard met in achtneming van de maatregelen. We zijn met de Gemeente in overleg m.b.t. een noodzakelijke vergunning c.q. ontheffing voor de activiteiten van onze greenkeepers.
  • Het Schinkelshoek-team mist de opening van het golf-seizoen, een periode van het jaar waar een ieder altijd reikhalzend naar uit kijkt. Zij missen het contact met u en moeten omgaan met de onzekerheid van de periode van sluiting en de eventuele gevolgen voor hun baan.
  • Golfprofessionals en tientallen vrijwilligers zijn eveneens noodgedwongen thuis, terwijl ook zij het liefst op de golfbaan zouden willen zijn.

Gelukkig staan we niet alleen. Er zijn in Nederland ruim 200 golfbanen waarvan het overgrote deel is aangesloten bij een of meerdere belangen-/brancheverenigingen, zoals ook wij dat overigens zijn. We kunnen daarom branche-specifiek leunen op de kennis, kunde en ervaring van deze verenigingen. Het belang van u, onze leden, zal steeds prominent meegenomen worden in alle besluiten die we moeten c.q. kunnen nemen.

We zijn immers een van de grootste ledenbanen van Nederland, we hopen dat dat staat voor solidariteit in deze moeilijke tijd. U kunt in ieder geval op ons rekenen. Uw steun en geduld hebben we in deze tijd meer dan ooit nodig, ongeacht alle handreikingen die het Kabinet heeft toegezegd.

We willen onze dank uitspreken voor de vele hartverwarmende reacties en de inmiddels al betoonde solidariteit. U mag rekenen op ons niet-aflatende aandacht voor uw belangen. We houden u op de hoogte.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Hopelijk tot spoedig ziens.

Hartelijke groet, mede namens het Schinkelshoek-team,

Mirjam Delfgaauw 

Nieuws overzicht