Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Handleiding Schinkelshoek playing handicap tabellen

Om vast te kunnen stellen hoeveel slagen een speler mee krijgt op series Westland (A), Waterland (B), Delfland (C), A-B, A-C en B-C heeft de NGF Schinkelshoek Playing handicap tabellen vastgesteld. 

Er is een tabel wanneer een serie van 9 holes (A, B of C) wordt gespeeld en er is een tabel wanneer een serie van 18 holes (A-B, A-C of B-C) wordt gespeeld. Wanneer 9 holes wordt gespeeld, is de serie een PAR 36 baan. In het geval dat 18 holes wordt gespeeld een PAR 72 baan. De afslagplaatsen op de serie Schinkelshoek zijn allemaal geel of rood. Om vast te stellen hoeveel slagen een speler mee krijgt, de volgende voorbeelden:

Voorbeeld 1: Een heren golfer met Schinkelshoek handicap 41 boekt een starttijd voor 9-holesWestland (A) en slaat af van geel:

Stap 1: de heren golfer kijkt in de gele tabel Westland van 9-holes;

Stap 2: de speler zoekt in de gele kolom SCHINKELSHOEK HANDICAP, welke gele SCHINKELSHOEK PL HCP bij zijn SCHINKELSHOEK handicap 41 hoort;

Stap 3: de speler leest in de SCHINKELSHOEK PLAYING HANDICAP TABEL dat bij zijn SCHINKELSHOEK handicap 41 een SCHINKELSHOEK PL HCP 21 hoort. Dat wil zeggen dat de speler 36 + 21 = 57 slagen over 9 holes mag doen, om op zijn eigen niveau te presteren. Hij behaalt dan namelijk 18 Stablefordpunten.

Voorbeeld 2: Zelfde situatie als in voorbeeld 1, maar nu slaat de heren golfer af van rood:

Stap 1: de heren golfer kijkt in de rode tabel Westland van 9-holes;

Stap 2: de speler zoekt in de rode kolom SCHINKELSHOEK HANDICAP, welke rode SCHINKELSHOEK PL HCP bij zijn SCHINKELSHOEK handicap 41 hoort;

Stap 3: de speler leest in de SCHINKELSHOEK PLAYING HANDICAP TABEL dat bij zijn SCHINKELSHOEK handicap 41 een SCHINKELSHOEK PL HCP 19 hoort. Dat wil zeggen dat de speler 36 + 19 = 55 slagen over 9 holes mag doen, om op zijn eigen niveau te presteren. Hij behaalt dan namelijk 18 Stablefordpunten.

 

Voorbeeld 3: Een dames golfer met SCHINKELSHOEK handicap 25,1 boekt een starttijd voor 18 holes A-B en slaat af van rood:

Stap 1: een dames golfer kijkt in de rode tabel A-B van 18-holes;

Stap 2: de speelster zoekt in de rode kolom SCHINKELSHOEK HANDICAP, welke rode SCHINKELSHOEK PL HCP bij haar SCHINKELSHOEK handicap 25,1 hoort;

Stap 3: de speelster leest in de SCHINKELSHOEK PLAYING HANDICAP TABEL dat bij haar SCHINKELSHOEK handicap 25,1 een SCHINKELSHOEK PL HCP 25 hoort. Dat wil zeggen dat de speelster 72 + 25 = 97 slagen over 18 holes mag doen, om op haar eigen niveau te presteren. Zij behaalt dan namelijk 36 Stablefordpunten.

Voorbeeld 4: Zelfde situatie als in voorbeeld 3, maar nu slaat de dames golfer af van geel:

Stap 1: een dames golfer kijkt in de gele tabel A-B van 18-holes;

Stap 2: de speelster zoekt in de gele kolom SCHINKELSHOEK HANDICAP, welke gele SCHINKELSHOEK PL HCP bij haar SCHINKELSHOEK handicap 25,1 hoort;

Stap 3: de speelster leest in de SCHINKELSHOEK PLAYING HANDICAP TABEL dat bij haar SCHINKELSHOEK handicap 25,1 een SCHINKELSHOEK PL HCP 28 hoort. Dat wil zeggen dat de speelster 72 + 28 = 100 slagen over 18 holes mag doen, om op haar eigen niveau te presteren. Zij behaalt dan namelijk 36 Stablefordpunten.

Bovenstaande uitleg is ook kort onderaan de SCHINKELSHOEK PLAYING HANDICAP TABEL terug te vinden.

Hoe de extra slagen in beide voorbeelden over de diverse holes verdeeld worden, is afhankelijk van de stroke index van de diverse holes.