Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verslag afsluiting winterseizoen 2023-2024

Beste Senioren,

Het is toch elke keer weer gezellig, zo’n afsluiting van het winterseizoen. Ook deze keer was het aan de senioren om het winterseizoen af te sluiten. Bij het aanmelden bij de commissie werd er gezegd van welke hole je moest starten en Dirk kweet zich weer eens goed van zijn taak, dus dat was weer top geregeld. Wat ook weer opviel was dat de startlijst weer goed geregeld was en elke flight werd zo ingedeeld dat alle handicaps vrijwel gelijk waren. Hulde voor onze voorzitter die deze puzzel weer perfect opgelost had.

Alex gaf iedereen een lootje voor de prachtige prijzen die er te winnen waren aan het einde van de ochtend. Fred regelde nog even wat open plekjes in de flights, want er zijn altijd wel een paar senioren afwezig en we konden naar de putting green om de flights de baan in te sturen. De strijd om de dagprijs was begonnen en de commissie had nu de tijd om alles klaar te zetten voor de prijsuitreiking en de tombola. Samen met de horeca was het aan Alex om het marshalhok te bemannen en het uitdelen van de erwtensoep en de schrobbelaar in goede banen te leiden, hetgeen hem prima af ging. De erwtensoep was ouderwets stevig en uitstekend van smaak, prima gedaan horeca!!

Bij terugkomst in het clubhuis nam onze voorzitter het woord en vroeg eerst of iedereen wilde gaan staan en ter herinnering aan de senioren Bram de Wilt en Herman van den Heuvel die helaas zijn overleden. Na een korte herdenking door de senioren, gingen we verder met de prijsuitreiking. Allereerst de dagprijs: De wedstrijd Texas Scramble was een prooi voor het viertal Tom de Koning, Theo Alders, Koos de Koe en Ton Scholtes met 61 punten. Een lekker wijntje was de beloning. De stableford wintercompetitie was een prooi voor Pedro Christina met een totaal van 145 punten. Als 2e was het Ben Schamle, als 3e Cok van der Knaap . Deze kanjers hadden allebei 143 punten en daarom ging de wedstrijdleiding kijken naar de laatste 9 holes en daaruit kwam dan ook deze uitslagvolgorde. Allen kregen een aandenken voor hun prestatie en een fles wijn. Als Birdie winterkampioen was het Coen Winkelman die superieur heerste in deze competitie, hij startte met 5 birdies in de eerste vier wedstrijden en nam in januari afstand van de concurrentie met 8 birdies. Zo kwam hij aan een totaal van 16 birdies en dat waren er 7 birdies meer als de nummer twee Theo Alders. Ook hij kreeg een aandenken en een flesje wijn. Na al het applaus voor de winnaars was het tijd om de tombola te starten, die in goede banen werd geleid door Alex en Dirk. Toen alle cadeaus bij de winnaars waren beland was de hapjes aan de beurt en die werden geserveerd op een “plankje” waar voor ieder wat wils op lag, onze dank gaat dan ook uit naar de horeca die dan ook met een applaus bedankt werd. Het was ook veel senioren opgevallen dat er voor het goed gevulde “plankje” geen extra bijdrage werd gevraagd, dat kwam door onze zuinige penningmeester Fred, die het voor elkaar gekregen heeft.

Namens de seniorencommissie,

Alex Hakhoff