Nieuws van de Seniorenochtend

Beste Senioren,

Het was best spannend wat het weer zou doen op onze afsluiting van het zomerseizoen. Het had de dag ervoor heel hard geregend, maar gelukkig bleef het op 31 oktober droog en kwam het zonnetje ons helpen er een mooie dag van te maken. Iedereen was al weken van tevoren gewaarschuwd om op tijd te komen en Fred gooide er nog een paar what’s apps tegenaan dus moest iedereen het nu wel weten, ook hadden we de horeca gevraagd om eerder te komen om voor koffie te zorgen en dat was dus ook geregeld. Omdat vrijwel alle senioren op tijd waren en hun aanwezigheid hadden gemeld aan de wedstrijdtafel konden we op weg gaan naar de putting green en werden de flights naar de goede plekken gestuurd.

We speelden shotgun en rond negen uur werden ze weggebeld en was de dagwedstrijd begonnen. In de baan kregen alle deelnemers een lekker bakje tomatensoep en voor de liefhebbers een Schrobelèr wat weer erg gewaardeerd werd door alle senioren.

Om een uur of half een was de brasserie lekker vol met meer dan 76 deelnemers en werden alle kaarten ingeleverd zodat de commissie de winnaars konden bepalen. Daarna werd  het tijd voor het officiële gedeelte van de dag. Als eerste nam Fred het woord en vroeg een ogenblik stilte voor twee senioren die overleden waren namelijk Wim den Held en Martien Rooijackers, een respectvolle stilte volgde. 

Fred vervolgde zijn praatje met de veranderde samenstelling van de commissie, Dirk Nap is erbij gekomen als commissielid en Fred Middelbosch is voorzitter/penningmeester geworden. Alex Hakhoff werd secretaris en Ben Groen maakt de commissie compleet.

U vraagt zich nu af wat Arnold Andriessen gaat doen.
Dat antwoord kwam van het bestuurslid van golfvereniging Schinkelshoek namelijk Chris Sitskoorn die bekend maakte, na een groot aantal lovende woorden over Arnold gesproken te hebben, dat Arnold erevoorzitter van de Seniorencommissie is geworden. Chris overhandigde de erbij horende oorkonde (voor de oorkonde klik hier) en Arnold nam de vele felicitaties trots in ontvangst.

Mirjam Delfgauw nam toen het woord en zei dat ze trots was op de seniorenochtend want de senioren zijn er vrijwel altijd en trotseren vaak weer en wind om te spelen. Verder zei ze dat het altijd een erg gezellige sfeer is en ze bedankte de senioren en de commissie voor hun inzet. 

Na Mirjam nam Fred het woord weer en hij wees de senioren er nog maar eens op dat we ons niet bezig moeten houden met sjoemelen maar ons eens strikt aan de golfregels moeten houden, dit omdat er in de wandelgangen gezegd wordt: bij de senioren ga ik niet spelen, want ze houden zich niet aan de regels. Dit moet veranderen en daar gaan we het winterseizoen mee starten.

Nu werden de prijzen uitgereikt, allereerst de dagprijs en dat waren Jack Houwerzijl, Aad Alleblas en Nico de Munnik met 64 slagen.

Alex heeft altijd wat cijfertjes klaar om het birdie-klassement te verduidelijken en nu ook weer. Hij somde op dat er 92 mensen een of meer birdies hadden geslagen in 16 wedstrijden en het totaal aantal birdies was 555. De top 3 bestaat uit: Ben Schamle met 25 birdies, Thom de Veth met 25 birdies en de kampioen is Hans Berendse met 28 birdies. Alle drie een fles wijn maar Hans ging er met de prijs vandoor.

Wie was de zomerkampioen?
In de laatste stablefordwedstrijd gingen de 6 best geplaatste deelnemers de baan in, in twee flights. Toen werd duidelijk dat er nog meer kapers op de kust waren, want de nummers 7 t/m 10 maakten ook nog kans. Spannend genoeg dus en het eindresultaat werd dus: 3e plaats Gerrit Verkade met 187 punten, op de 2e plaats Thom de Veth met 191 punten, maar de winnaar werd Paul Braams die met 192 punten de zomerkampioen is geworden, gefeliciteerd en een groot applaus van de senioren was zijn deel. Ook alle drie een fles wijn maar Paul won niet alleen een mooie herinnering ook een putter was zijn deel. In zijn dankwoord zei de bescheiden Paul nog , dat hij zich niet als winnaar zag omdat zijn handicap wat hoger was dan de andere winnaars. Paul daar is nu juist die handicap voor !!! Je bent en blijft de terechte winnaar. De dag werd met zo’n 57 eters afgesloten met een barbecue en was weer zeer geslaagd.

Voor de foto's klik op deze regel.

De seniorencommissie