Nieuws van de damescommissie

Verslag Slotdag Zomerseizoen 2018 Damesochtend

Op dinsdagochtend 23 oktober, vlak voor het einde van die mooie lange zomer, vierden de dames de afsluiting van het zomerseizoen. Voor regelmatige ‘klanten’ werd het een geheel verzorgde (gratis) ochtend. Na een kopje koffie en het welkomstwoord, zochten de dames hun startholes op. In teams van drie dames werd bestball gespeeld. Teambirdies moesten worden geteld en op hole A9 konden de teams de THREERY winnen. Slechts één team wist na 3 slagen (bestball) een bal in de hole te spelen, chapeau Nelly, Mariet en Toos T. 

Tegen twaalven was iedereen weer binnen en werd genoten van een welverdiend drankje. Terwijl chefkok Collin en collega’s - desgevraagd - wat eerder met de lunch aan de slag gingen, speelden de dames ‘KIEN op de 19e hole’. Al snel werd duidelijk dat de meeste holes in drie, vier, hooguit vijf slagen waren gespeeld en wilde niemand een 7, 8 of 9 horen.  Twee teams riepen gelijktijdig KIEN, zij werden met een prijsje beloond. 

Elk seizoen worden op de damesochtenden de birdies genoteerd.Deze zomer is - na een spannende strijd - Aty Companus tot BIRDIEQUEEN ‘gekroond’. Zij scoorde 19 birdies, waarvan 4 stuks op 25 september. Petje af hoor Aty met drie dames op je hielen. Mariet scoorde namelijk 18 birdies, waarvan 3 stuks ook op 25 september, Toos T. en Berna allebei 17 birdies. 

Nadat de lunch was uitgeserveerd werd het rustig in de zaal, wat bleek? Iedereen zat te smullen van het heerlijke kopje pompoensoep en het luxe bruine broodje met  tonijnsalade of kip-kerriesalade. Een pluim voor chefkok Collin en alle medewerk(st)ers van de horeca voor de goede verzorging deze ochtend. 

Bij de bekendmaking van de kampioenen van het afgelopen seizoen kwamen uiteraard weer bekende namen naar voren. Dat is niet zo gek, want deze dames spelen weer of geen weer,  met plezier en volle inzet, komen dus vaak en zijn beslist geen ‘duikboten’ met handicap 14, 9 en 10.
Dit zijn ze, proficiat dames.
Stablefordkampioene:                 BERNA VERBRAEKEN     (gemiddeld 36,7 punten)
Strokeplaykampioene:                 MARIET ROOIJACKERS  (gemiddeld 79,6 slagen)
Eclectickampioene:                       ATY COMPANUS              (in 3 ronden 11 slagen onder haar handicap).
Uiteraard behaalden diverse andere dames ook hele mooie resultaten.
Voor het gehele overzicht van de prijswinnaressen  klik hier.

Namens alle dames bedankte Jeannette Bouwman de damescommissie voor het weer prima regelen van de damesochtenden. De commissie mag en blijft er mee doorgaan. Met de door de dames gedoneerde ‘centjes’ gaat de damescommissie binnenkort heerlijk lunchen. 

Na uitreiking van het winterprogramma kwam er weer een einde aan een supergezellige DiDaGo-ochtend.

Voor de foto’s klik hier.